Isännöintiala tarvitsee kipeästi uusia osaajia

Ala eläköityy vauhdilla ja uusia erittäin päteviä tekijöitä olisi kokemuksemme mukaan tulossa paljonkin, mutta kouluttaminen vie myös yritykseltä merkittävästi resursseja ja näyttötutkinto paikkoja ei aukea samassa suhteessa hakijoille. Tarjonta ei tällä hetkellä taida vastata kysyntään.

Tässä piilee myös paradoksi: Hakijoissa arvostetaan aiempaa isännöinnin kokemusta (työnteko ei vaadi tutkintoa, vaikka suositeltavaa se toki on), mutta miten kokemusta saa, jos ei pääse edes harjoittelemaan?

Meitä Emäntiä tilanne hieman huolestuttaa ja olemmekin sitoutuneet vastaamaan tähän haasteeseen emäntäparityöskentelyn kautta.

Meillä vastuuisännöitsijän työparina toimii harjoitteleva isännöitsijä, joka kouluttautuu samalla ja toimii isännöitsijän tukena sekä lomien tuuraajana. Näin taloyhtiö saa kaksi isännöitsijää yhden hinnalla ja voimme kouluttaa uusia tulevaisuuden tähti-isännöitsijöitä. Varmistamme oppimisen mahdollisimman heterogeenisellä portfoliolla; tämän avulla voimme taata harjoittelijan pätevöitymisen 💎-isännöitsijäksi koulutuksen aikana.

Miten koulutusta ja alaa voisi muokata kestävämpään suuntaan ja vastaamaan nykypäivän tarpeita? Tässä myös taloyhtiön päättäjillä rooli: Voisiko pätevä isännöitsijä olla vaikka kaupallisesta tai teknisestä koulusta vastavalmistunut innokas oppija kuin jo pitkään alalla ollut tekijä?

Kommentoi ja ideoi alla 🫶

Yhdessä voimme kehittää isännöintialaa ja nostaa alan standardeja! 

Jaa julkaisu: