Millainen on hyvä sisäilma?


”Sitä on hyvä hengittää, se ei haise esimerkiksi maakellarimaiselta tai pistävältä, ole tunkkainen eikä tunnu liian kylmältä tai siltä, että siellä vetää.

Monessa yhtiössä ei välttämättä kiinnitetä huomiota sisäilman laatuun.
Milloin ilmastointikanavat ovat esimerkiksi nuohottu? Vaikka perushuoltotehtävät olisivatkin tehty, niin aina sekään ei riitä.

Ongelman sisäilman laadussa voi aiheuttaa esimerkiksi veden aiheuttama vaurio rakenteissa. Mikäli vaurio pääsee muhimaan pidempään rakenteissa voi ilmaantua mikrobeja, jotka lahottavat puuosia tai aiheuttavat rakenteisiin merkittäviä homevaurioita. On tärkeää, että vaurioihin päästään käsiksi mahdollisimman pian. Asukkaan ensimmäiseen ilmoitukseen huolesta on reagoitava asiaan liittyvällä vakavuudella. Isännöitsijän tulisi olla asiassa ammattilainen, välittävä. Isännöitsijän on välittömästi ryhdyttävä edistämään asiaa yhteistyössä hallituksen kanssa.

Vauriokorjausten aikataulusta ja muusta korjauksiin liittyvistä asioista tulee informoida asukasta/osakasta. Isännöitsijän ja hallituksen tärkein tehtävä tällaisissa tapauksissa on saada asukas/osakas luottamaan siihen, että on ammattilaisten asiantuntijoiden ympäröimänä, jotka huolehtivat vauriokorjauksista.”

Jaa julkaisu: