Asukkaille

Usein kysytyt kysymykset

Laita sähköpostia yhtiön kiinteistöhuoltoon ja isännöintiin. Ilmoita muuttopäiväsi ja huoneistoon muuttavien henkilöiden nimet. Huoltoyhtiö laittaa ilmoituksesi perusteella nimen oveen ja rappuun tai postilaatikkoon. Isännöinti lisää sinulle vesimaksut henkilömäärään perustuen. Mikäli huoneiston henkilömäärässä tapahtuu muutoksia, niin ilmoita siitä, jotta vesimaksut pysyvät ajan tasalla.  

Suosittelemme, että kirjaudut sähköiseen asiointipalveluun osoitteesta: https://asukas.hausvise.fi 

Palveluun pääset kirjautumaan sähköpostiosoitteellasi, jonka olet ilmoittanut osoitteeseen: toimisto@emannatisannointi.fi 

Uuden osakkaan tiedot tulevat isännöintiin Maanmittauslaitokselta suoraan. Muistathan tarkastaa, että yhteystietosi ja postitusosoitteesi ovat oikein Maanmittauslaitoksella.  

Ole yhteydessä isännöintiin saadaksesi vastikekuitit oikeilla tiedoilla.  

Suosittelemme, että kirjaudut sähköiseen asiointipalveluun osoitteesta: https://asukas.hausvise.fi 

Palveluun pääset kirjautumaan sähköpostiosoitteellasi, jonka olet ilmoittanut osoitteeseen: toimisto@emannatisannointi.fi 

Ota yhteyttä huoltoliikkeeseen vika-asioissa tai päivystys-kiireavun saamiseksi. Hätätapauksissa soita 112. 

Huoltoyhtiöön voit olla yhteydessä esimerkiksi näissä asioissa: 

-vesivahinko 

-viat huoneistoissa 

-viat kiinteistössä, rakennuksissa, yhteisissä tiloissa 

Isännöitsijään voit olla yhteydessä kiireettömissä asioissa, esimerkiksi isännöitsijätodistuksen tilaus, muutostyöilmoitus, vastikevalvontaan liittyvät tiedustelut, naapurin häiriöt, saunavuoro- ja autopaikkatiedustelut.  

Taloyhtiölläsi on käytössään Hausvisen asukasportaali, jota suosittelemme käyttämään. Monet asiat hoituvat ajasta ja paikasta riippumatta sieltä parhaiten. Pääset kirjautumaan sivustolle isännöitsijälle ilmoittamallasi sähköpostilla osoitteesta: https://asukas.hausvise.fi 

Tee muutostyöilmoitus Hausvise asukasporttaalin kautta osoitteessa: https://asukas.hausvise.fi Huoneistosi muutostyöt kirjataan isännöitsijäntodistukselle, on siis tärkeää, että tiedot ovat ajan tasalla myös muutostöiden osalta.  

Osakkeenomistajalla on oikeus tehdä muutostöitä hallitsemissaan tiloissaan esim. huoneistossa. Muistathan, että tavanomaisesta poikkeavat muutostyöt saattavat tarvita hallituksen käsittelyn muutostyön hyväksymiseksi. Tällainen tavanomaisesta poikkeava muutostyö voi olla esim. rakennuslupaa vaativa muutostyö. Hallituksella on oikeus hylätä muutostyö, mikäli muutostyö aiheuttaa yhtiön rakenteelle tai ihmisille haittaa tai vaaraa.  

Kirjaa muutostyöllesi mitä huoneistossa tehdään ja kenen toimesta.  

Pintapuoleiset työt kuten esim. tapetointi tai maalaus ei ole luvanvaraista työtä, josta muutostyöilmoitusta ei tarvitse tehdä. Mikäli olet epävarma, onko muutostyösi luvanvaraista, niin teethän ilmoituksen varmuuden vuoksi. Me Emännät Isännöinnissä tarkastamme muutostyösi ja ohjeistamme kuinka tulee toimia. Muutostyöhön ryhtyjä on vastuussa muutostöihin liittyvistä maksuista, viranomaismaksuista tai muista kuluista. Muutostyöhön ryhtyvällä on oikeus esittää yhtiölle omaa valvojaa, mikäli työ tulee valvoa. Mikäli valvojaa ei osakkaan puolesta esitetä, esittää yhtiö muutostyölle valvojan, jonka kustannukset muutostyöhön ryhtyvä maksaa. Huomioithan, että muutostyöhön saa ryhtyä vasta kun saat siihen isännöitsijältä luvan. 

Luvan saatuasi ilmoita muutostyöstäsi naapureille esim. Ilmoitustaululla. Huomioitahan yleiset hiljaisuusajat ja yhtiön järjestyssäännöt. Ilmoita ilmoitustaululla mahdolliset vesi tai muut jakelukatkosajat. Huolehdithan remontin jätteet asiallisesti pois, etkä aiheuta kiinteistön yleisiin tiloihin turhaa melua tai roskaa.  

Muista tilata muutostyöllesi valvojalta mahdolliset välitarkastukset sekä lopputarkastus. Muistathan toimittaa muutostyöluvassa edelletyt asiakirjat ja tiedon työn valmistumisesta isännöintiin osoitteeseen: toimisto@emannatisannonti.fi, jotta voimme merkitä muutostyösi valmiiksi isännöitsijäntodistuksellesi.  

1.1.2024 alkaen vastuu palovaroittimen huolto- ja kunnossapitovastuu on taloyhtiöllä. Taloyhtiön tulee päättää, miten yhtiö varmistaa palovaroittimien toimivuuden. Siirtymäaika muutokselle on 31.12.2025 asti.  

Aikaisemmin palovaroittimen huolto- ja kunnossapitovastuu on riippunut siitä, onko huoneistossa oleva palovaroitin verkkovirralla vai pattereilla toimiva. Pattereilla toimiva palovaroitin on asukkaan vastuulla, kun verkkovirrassa oleva on taloyhtiön vastuulla.  

Osakas: Lisäavaimen tai lukostomuutoksen saat tehtyä olemalla yhteydessä isännöintiin.

Asukas: Ole yhteydessä osakkaaseen, joka voi tilata lisäavaimen puolestasi tai antaa valtakirjan asiointiin.

Mikäli taloyhtiöösi on teetetty strategia, näet sen Hausvisen asukasporttaalista osoitteesta: https://asukas.hausvise.fi 

Mikäli haluat antaa palautetta tai toiveita asukaskyselyyn tai strategiaan liittyen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: toimisto@emannatisannointi.fi 

Yhtiökokous on paikka, jossa osakkaat valitsevat keskuudestaan hallituksen jäsenet. Osallistumalla yhtiökokoukseen pääset vaikuttamaan hallituksen kokoonpanoon.