Mikä on HTJ?

Taloyhtiö on ilmoittanut Maanmittauslaitokselle osakkaiden osoitetiedot. Jos osakkaan osoitetiedot muuttuvat, postiosoitteen muutos päivittyy lähtökohtaisesti automaattisesti väestötietojärjestelmästä. Jos osakas haluaa kutsun eri postiosoitteeseen kuin väestötietojärjestelmässä tai osakkaan sähköpostiosoite on vaihtunut, on osakkaan ilmoitettava muuttuneet osoitetiedot Maanmittauslaitokselle. Osakkaan on siis itse huolehdittava, että tiedot ovat oikein, sillä taloyhtiö lähettää yhtiökokouskutsun huoneistotietojärjestelmässä olevaan osakkeenomistajan osoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen, jos niin on toivonut. Mikäli uuden osakkaan omistusoikeus ei ole siirtynyt ennen yhtiökokousta voi vanha antaa valtakirjan.

Suosittelemme kuitenkin joka tapauksessa, että jokainen kävisi itse tarkastamassa ovatko tiedot huoneistotietojärjestelmässä oikein, sillä on ilmennyt, että väestötietojärjestelmästä ei ole automaattisesti päivittynyt tieto. Lisäksi siirtovaiheessa viedyt tiedot eivät välttämättä ole aina oikein.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeen uusi omistaja on vastuussa yhtiövastikkeen maksamisesta omistusoikeuden siirtymisestä lähtien, mutta oikeus käyttää osakkeenomistajalle yhtiössä kuuluvia oikeuksia vasta, kun hänet on merkitty osakeluetteloon tai osakehuoneistorekisteriin.

Jaa julkaisu: